Ziua in care ti-am dat un cap in gura

Astazi, 11 Decembrie 2016, s-au desfasurat Alegeri Parlamentare aici in Romania dar si in strainatate.

A fost prima campanie electorala linistita, fara tone de propaganda si cu discursuri mai putin acide. In sfarsit, s-a putut si asa. Defapt am avut si noi, oamenii de rand, loc sa nu ne mai umplem capul cu toata propaganda si sa studiem singuri care-i treaba cu alegerile. Legea care reglementeaza campaniile electorale si-a facut treaba. Asta e bine.

Pentru prima data, dupa 2008, Bucurestiul s-a tinut la pas cu judetele sudiste, recunoscute pentru gradul crescut de analfabetism si asistati social.

Pentru prima data in ultimii 8 ani, Bucurestiul a sarit de la 25% prezenta la vot la 42%. Este senzational.

Pentru prima data de cand ma stiu cand electoratul URBAN a devansat electoratul RURAL. Este senzational. Asta inseamna ca cei cu educatie posibil avansata (peste 8 clase) a votat.

Sondajele anunta ca PSD-ul a castigat si in combinatie cu ALDE vor face guvernul. Iar in opozitie PNL si USR.

Trebuie totusi sa nu uitam un lucru, daca PSD va guverna din nou, ne vom intoarce fix cu 1 secunda inainte de momentul incendiului #Colectiv din data de 30.10.2015. Pentru ca lumea a iesit in strada sa inlature un guvern PSD condus la vremea respectiva de Victor Ponta. Deci n-a durat decat 1 an si 1 luna pana cand sa se intoarca la carma acelasi partid care ne-a mai condus.

Si sa nu mai uitam ceva foarte interesant. La vot s-au prezentat 7.212.022 din care PSD a luat 45%, adica numai 3.245.409 persoane. Dintr-un total de 18.263.875 votanti. Matematica de clasa 4-a ne arata ca PSD defapt a fost votat de NUMAI 18% din toata populatia cu drept de vot. Deci SA NU CREADA cineva ca PSD a fost ales de 45% din toata populatia cu drept de vot aferenta Romaniei. Ca cei 18% vor decide pentru restul de 72%, e alta poveste, ce va tine de educarea viitorilor alegatori.

Totusi eu sunt un om multumit de ceea ce s-a intamplat. Lumea n-a mai fost scarbita, n-a mai fost invrajbita si s-a miscat. Atat cat s-au miscat, s-au miscat, iar asta conteaza.

Azi oamenii de la oras, care nu mai sunt impinsi de la spate de “militianul satului, “postatul” sau “domnu primar”, isi culeg singuri informatiile si nu mai sunt supusi unor presiuni umane. Singurele presiuni sunt cele de constiinta si de proprie analiza.

Asta e victoria de astazi, NU PSD, NU PNL, ci victoria URBANULUI impotriva RURALULUI. Iar asta inseamna ca domnii obisnuiti cu voturi de la analfabeti sa se axeze in urmatorii 4 ani pe satisfacerea si multumirea celor din marile orase, care vor decide decisiv. Asta inseamna ca lumea nu se mai bate pe intuneric la sate, ci in vorbe, conversatii, discutii online, offline, telefonic etc.

Deci scuza-ma incultule care mi-ai belit tu 27 de ani cu momeala, coruptia si analfabetismul tau inradacinat, dar permite-mi sa-ti dau un cap in gura. Asta e victoria mea.

Si pentru prima data sunt mandru ca nu am dezamagit un om. Un om care …. pana mea … ce sa mai zic … il cheama Paul Danciu si este din Buzau.

Poza este tulburatoare.

buzau-2016-barbat-votant
(credit foto: Libertatea via Liviu Avram @ FB)