Sa moara Ancuta din Busteni

V-am mai povestit vreodata ca sunt ca un magnet pentru restaurantele proaste?

Experienta weekend-ului ce a trecut este strans legata de radacinile noastre romanesti si de Ancuta.

Ancuta avea o Casa si s-a hotarat sa dea de mancare trecatorilor, asa ca si-a spanzurat bunicii, si-a aruncat de pe munte toate rudele si s-a trezit mostenitoare la drumul principal, in Busteni.

Asa ca a transformat caminul parintesc in “Casa Ancutei”. Restaurant cu specific romanesc in Busteni.

Primul impact cu Casa Ancutei are loc la ora amiezii cand afara faceau frigul niste tineri, la o tigara. Trec printre ei si intru.

WOW, ce local, ce atmosfera, sunt mut de uimire. Printre mese se plimbau niste persoane imbracate in negru si camasi albe. Fizionomia lor aducea a drama cu caluti roz care pica intr-o capcana si sunt spanzurati de oua.

Tintesc o masa si ma duc direct spre ea. Ma asez. Masa plina de mizerie. Incep sa ma gandesc “oare aici au fost transati calutii dupa sacrificare?”

Vine un sinucigas trist si se face ca-mi pune niste foi pe masa, dupa care-si da seama, dupa privirea mea atintita fix pe mizerie, ca ceva nu e in regula. Intretimp apare rapid o sinucigasa cu o laveta si sterge masa. Se intind si foile de plastic.

Foile de plastic de pe mese este primul semn ca patronul face economii masive. Altfel erau hartii de unica folosinta. Fiind de plastic le spala si le reutilizeaza, exact ca pieile intoarse de la spalatoriile de masini. Deci doamne fereste de vreun TBCist sau alt bolnav care-si lasa samanta pe ele si nu sunt dezinfectate. Din cauza asta e sanatos sa intindem servetele in locurile unde tinem mainile.

Trecem mai departe. Deschidem meniurile si imi cad ochii pe o Valdostana de Pui. In gandul meu “e restaurant romanesc cu specific romanesc, trebuie sa fie ceva bun rau”. In lumea mea aveam in cap Valdostana de la “La Calinescu”, care este ceva de-a dreptul bantuitor de bun.

Comand Valdostana de Pui, o portie de Mamaliga (separat), smantana si sos de usturoi (nu mujdei, ca nu vroiam sa beau). Sunt 4 preparate delicioase dar capcana pentru cei care le prepara/servesc. Asta e ma nene, nu ma pot abtine.

Si a venit Valdostana de Pui

valdostana-de-pui-casa-ancutei-busteni

Am ramas ca un nebun timp de 1 minut cu ochii fixati pe hamburgerul asta sau ce rahat vrea sa fie + mot in frunte. Habar nu aveti ca toata structura aia avea la baza o scobitoare, iar decorul e ceva atat de rar si deosebit incat iti dadeau lacrimile de emotie.

Uscata bai nene de zici ca a fost tinuta la maturat 20 de zile. Branza aia topita peste sunca aia uscata si urat mirositoare si ce dracu o fi fost sub branza aia topita, asa ca o galma, nici nu vreau sa ma gandesc.

Prepararea s-a efectuat in felul urmator: prajit rapid in tigaie un piept de pui, perpelit putin si mezelul ala, pus galma peste si deasupra branza topita, dupa care bagate la cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Voila Valdostana de Pui de la Casa Ancutei Busteni. 20 de minute a durat pana a venit. Probabil le-a luat ceva pana au dezghetat pieptul de pui.

Mizeria a fost data inapoi pe motiv ca nu se poate manca asa ceva. N-am cerut mancare de fast-food. JET!

Si a venit si Mamaliga

mamaliga-casa-ancutei-busteni

SERIOS ? Asa ceva ?

L-am intrebat pe sinucigas “ce-i asta” si de ce e tare si de ce frige ca si cum ar fi fost incalzaita la microunde.

Raspuns: Pai asa o facem noi si o tinem in benmari.

In ce ????

Raspuns: Pai la cald, in benmari.

Adica imi dati Mamaliga SH? Facuta nu stiu cand si o tineti la cald pt prostii care o vor? NU MERCI! Luati-o de aici! O mamaliga se face in fix 3 minute, proaspata si gustoasa. Nu facuta ieri si tinuta in benmari (bain-marie).

Si vine pe urma sinucigasul si ma intreaba daca doresc sa servesc altceva. Ii cer un meniu si zic “CEAFA DE PORC” si sosul de usturoi.

Am zis “N-are cum sa dea gres cu ceafa, e cea mai pura romaneasca mancare, iar sosul de usturoi pac pac rapid”.

Dupa inca 20 de minute de asteptat apare asta al meu cu o farfurie mica si deja imi batea inima de emotie.

In gandul meu “sa vezi ce rahatel de ceafa imi aduce asta” :))). Si cum de ce ti-e frica nu scapi…

A venit Ceafa de Porc si Sosul de Usturoi:

ceafa-de-porc-casa-ancutei-busteni

sos-de-usturoi-casa-ancutei-busteni

Ceafa uscata, evident, pentru ca era facuta la tigaie, nu la gratar, iar sosul de usturoi la plic. CU PULPA … de la Ancuta.

Va rog sa remarcati decorul, neschimbat de la Valdostana, doar imbogatit cu mai mult morcov ras.

Mizeria de ceafa 15 de lei, sos de usturoi 2 lei, smantana 2 lei. De 20 de lei mancam 2 zile la McDonalds :))) Sau o shaorma de la un restaurant turcesc din apropiere.

In concluzie, BODEGA asta infecta, populata cu chelneri sinucigasi si fara sef de sala/restaurant, ci poate doar cu un Patron de cacat care vine seara sa ridice banii, NU MERITA nici 1 leu cheltuit, ci sa dea faliment. Firma de pe bon CYP COMERCIANT SRL.

In rest, SA MOARA ANCUTA !

PS: Asa arata o valdostana la Casa Brancoveanu:

valdostana-piept-pui-casa-brancoveanu