Poporul Gonflabil

Astazi am avut o REVELATIE. Am realizat un lucru pe care nici oamenii de stiinta nu au fost in stare in ultimii 2000 de ani si imi vine sa ma pup pentru asta.popor-gonflabil

Incepand cu inceputul, totul a plecat de la o stire pe Mediafax conform careia “in Bucuresti se va construi un Mega Mall cat 7 hectare”.

NU AM TERMINAT, aveti rabdare :)

Se stie in toata Europa ca Bucurestiul are cele mai multe Mall-uri si Hypermarketuri din toata lumea. Ma refer la cele construite IN ORAS, nu in afara orasului (cum este practicat afara).

Deci, pentru investitori Romania si implicit Bucurestiul este “Raiul pe Pamant”. El Dorado-ul Europei.

Bun, n-are nimic, avem gusteri prosti si snobi palpitati cat pentru 3 sisteme solare, DAR, cand vii si vrei sa construiesti un Mega Mall pe pamantul Electroaparatajului atunci mi se ridica parul pe tot corpul.

JEGUL asta de STAT (si asta ii implica pe toti cei care n-au condus de la Revolutie incoa’), ca altfel n-am cum sa-i spun, n-a fost in stare in 24 de ani sa construiasca O FABRICA, UN INSTITUT de CERCETARE, O SCOALA, O GRADINITA, O NIMIC si acum o firma de apartament care detine terenul (probabil castigat in instante sociabile) il vinde ca sa se faca Mall.

Ca sa intelegeti, un oras cu cat are mai multe Mall-uri cu atat statul respectiv doreste sa pastreze populatia DOBITOACA si sa-si cheltuiasca banii pe chestii supraEvaluate. Iar cine gandeste ca astea sunt “investitii” pentru oras, se inseala, ei nu dezvolta decat un rahat de beton armat, coafat sa arate bine si sa atraga prostii. Nu sunt obligati sa construiasca spatii verzi, nu sunt taxati ca afecteaza circulatia, nu li se cere nimic din partea Statului. Statul si implicit PRIMARUL o sa suga niste spagi babane pentru a NU LI SE CERE nimic si sa fie lasati sa construiasca in liniste.mega-mall

Probabil cu ocazia sta Primarul Sorin Oprescu i-a aratat “the finger” lui Videanu, pentru ca Videanu n-a reusit sa faca BLOCURI pe pamantul pe pe Bd Unirii din continuarea Bibliotecii Nationale.

Dar sa revenim. De ce nu vrea statul sa cheme investitori care sa construiasca ceva inteligent ?

Pentru ca daca ar deschide o fabrica moderna sau un centru de cercetare ar fi nevoie de oameni calificati care ar trebui Bine platiti.

In schimb, un Mall ce are nevoie ? Ganditi-va bine!

Paznici, Vanzatori si 1-2 manageri care sa semneze facturile de incasare a banilor din spatiile inchiriate :)

Care este diferenta de salariu intre un muncitor necalificat si un Om De Stiinta ? Cateva mii de euro. NU RENTEAZA sa detii facilitati in care sa lucreze oameni calificati. Oamenii calificati si destepti gandesc cu capul si nu pot fi dusi cu zaharelul si nici prostiti pe fata cu texte gen “salariul il primesti peste 2 saptamani ca n-avem acum, am platit lumina”.

DECI, REVELATIA MEA ESTE URMATOAREA:

Eu nu ma trag din Daci, Eu nu sunt descendentul lui Decebalus per Scorilo sau al lui Burebista. Eu sunt descendentul lui Gonflatus si fac parte din Poporul Gonflabil.

Toti ne bate, toti ne fute, parc-am fi papusa lor.

‘ai PA!