O oferta de … refuzat

Nu pot spune ca mi s-a indeplinit un vis, ci mai mult o ambitie.
Am primit 3 oferte de lucru la Facebook. 2 in Londra si 1 in Dublin. Start cu 4000 Lire / luna.
Am refuzat.
De ce ?
Pai hai sa vedem.


uk

1. Vreme naspa, mai tot timpul anului. Dar nu naspa in stil romanessc, ci naspa “de rahat”, in stil romanesc.
2. Populatie rasista. Chiar daca n-as simti, ca na, sunt alb, m-as confrunta cu fel de fel de indivizi pe care nu i-as ierta.
3. Populatie subevoluata, non-empatica si lipsita de viziune. Englezii au trait de secole numai sub biciul unei singure “case”, obisnuiti sa nu gandeasca si sa nu faca decat ce li se spune. Plecaciuni si adulatii excesive vis-a-vis de monarhia lor grandioasa. Stiu stiu, multi vor spune “uite unde sunt ei si unde suntem noi”. Ei sunt acolo pentru ca sute de ani au incasat impozite de la coloniile lor. Si inca o mai fac. Nu ca ar produce ceva ca si tara/popor. Nu ai nimic specific. Sunt efectiv palizi. Hai, spuneti ce produc englezii inafara de Range Rover for Cocalars, Jeguar for retards, niste bomboane si ceaiuri?
4. Viata scumpa, produse in varietate mare, dar departe de gusturile mele. Chiar daca se spune ca cu 4000 lire / luna traiesti decent, eu prefer sa traiesc bine, cel putin la mine acasa.
5. Departe de tot ce am sau mai am. Foarte departe. Iar imposibilitatea sa socializez des cu persoanele apropiate m-ar transforma.
6. Inconjurat de apa. O insula la cheremul naturii. Bai nene, prea multa apa de jur imprejur.
7. Cand n-o sa am ce face cu banii, ce mai ramane de facut? Ma plimb in lumea intreaga? Si pe urma ce mai ramane? Cel putin in Romania, cat traiesti, faci exact cum zice sloganul Hornbach: “mereu gasesti ceva de facut” :D.
8. Sa-mi cresc copilul in Anglia sau Irlanda este ca si cum l-as condamna la viata de englezoi. Imi si imaginez copilul la implinirea a 18 ani cu rosu in obraji, beat mort si vomitand prin nu stiu ce pub dupa 30 de sticle de bere, cantand la meciurile englezesti, purtand chiloti si basketi englezesti, pantaloni skiny si poate putin gay. Iar daca ar fi fata, la implinirea a 18 ani ar implini si 120 de kile. Sa nu iasa din sablon.
9. Alien intr-o tara, ramai alien pe viata. Asta am invatat-o de la frate-miu. Si a petrecut ceva printre straini. Abia de la a 2-a generatie de copii nascuti pe acel teritoriu te pot considera naturalizat si pana nu mor toti stramosii de origine “alien” esti un evitat. In plus copii mei s-ar putea sa nu aiba aceleasi sanse ca si mine.
10. Femei urate. Bai nene. Foarte urate. Nu-i de mirare ca toti occidentalii petrec pe la noi mai mult decat trebuie. Isi clatesc atat ochii cat si creierele :))).
Si da ma, lasa sa fac eu 8 ore de la Bucuresti la Oradea, dar macar am ce vedea :)))))))