Noua Skoda Rapid – rapid dai banu

E a doua masina din Grupul VAG (Volkswagen) careia ii fac reclama gratuita, numai ca de data asta nu pot spune ca este o basina (prcum e Leonul), pentru ca managementul calitatii in cadrul Skoda este ceva aparte.

De la relansare, Skoda, chiar daca a facut parte din grupul VAG, si-a pastrat trendul vesnic in ceea ce priveste calitatea automobilelor. Chiar daca interiorul, motorizarea si elementele exterioare sunt aproape identice ca cele de la Volkawagen, Skoda impresioneaza mereu prin fiabilitate. A devenit un fel de competitor direct pentru Opel. Cel putin asa il vad eu. Opel este un renume in materie de fiabilitate si cred ca Skoda il egaleaza cu succes.

In ceea ce priveste pretul, despre Skoda Rapid s-au vehiculat multe teorii: ba ca va fi concurent cu Loganul romanesc, ba ca va avea pret de 5000 euro, ba multe alte tampenii.

Sa fie clar pentru toata lumea, Europa nu-si permite sa distribuie pe piata masini noi sub 5-7000 euro (cu AC, servo si airbag). Cel putin pana isi vor trage vreo fabrica mare aia de la Nano, undeva in Europa de Est, mai e mult, deci mai e de tras de pe urma celor care n-au de ales.

Skoda Rapid va fi un Opel Vectra A al Europei si probabil al intregii lumi. Va cuceri prin design, consum si fiabilitate. Iar pretul probabil se va situa undeva intre 8000 si 12.000 Euro (cu tot cu TVA). Iar daca acest prag va fi depasit, probabil va ramane un model Obscur in istoria automobilismului. In prezent Skoda Rapid se comercializeaza in Asia la preturi pornind de la echivalentul a 700.000 rupee sau 10.000 Euro. Iar ca design difera de ceea ce veti vedea in filmulet si poza, pentru ca in Asia, Skoda Rapid are fata de Skoda Fabia :D.

Si nu uitati, faceti mereu Drive-test inainte sa cumparati o masina, chiar daca o vorbeste cineva de bine!