#COLECTIV

Impotenta

10 zile s-au scurs de cand niste oameni…s-au scurs definitiv dintre noi.

#COLECTIV

Am fost in piata aproape in fiecare dintre serile de protest.

Sunt permanent conectat la tehnologie, deci vad si aud tot ce se intampla imprejur. Atat in realitate cat si in mediul virtual.

De 10 zile asist la cea mai jalnica prestatie pe care am vazut-o in viata mea.

Prestatia Artistilor, Bloggerilor si Liderilor de Opinie.

Personal nu ma consider un blogger pentru ca eu nu fac propaganda, nu promovez nimic, ci pur si simplu flegmez pe ce nu mi se pare corect sau imi manifest aprecierea fata de ce e facut bine sau frumos.

Dar in Romania exista Artisti, Blogger si Lideri de Opinie fara coaie. Atat in realitate cat si virtual.

Daca eu sunt vai steaua mea si ajung cu mesajele doar la cercurile de cunoscuti, categoriile astea de mai sus au, cumulat, cel putin 1 milion de oameni la urechii si ochii carora ajung.

Ma tot uit la ei cum de 10 zile scandeaza, blameaza si isi arata indignarea sau frustrarea fata de Sistem. Ei cheama lumea, ei indeamna oamenii, ei fac pe liderii.

Dar din pacate puterea lor se termina acolo unde trebuie sa-si mobilizeze “electoratul”.

De unde trag eu concluzia ca ei exista degeaba in tara asta daca atunci cand este mai mare nevoie ei nu misca NIMIC. Ei scriu si atrag lume doar pentru BENEFICIUL LOR PERSONAL.

Nu am vazut 1 Artist, 1 Blogger sau un Lider de Opinie din mediul virtual sa spuna “In ziua X voi fi in Y loc unde ma voi intalni cu 5000 de followeri din cei 20-30.000 pe care-i am si ne vom indrepta spre destinatia Z sa ne alaturam lui Q sau multimii”.

Nu am vazut nici un LIDER care sa-si ia rolul in serios si sa miste ceva cu adevarat. Sa disloce 5-10% din masa pe care o reprezinta, macar.

Degeaba te duci in piata COAIE, daca tii sapca / gluga pe cap, te plimbi prin multime si pe urma te intorci in fata calculatorului sa spui ca ai fost “la revolutie”. Nu anunti, nu zici nimic public, te intalnesti cu alti preteni de bransa si discutati in tihna. Basini fasaite ce sunteti!

Personal am fost impresionat o singura data, in ultimii 10 ani, de actiunea unui SINGUR om care a dislocat la vremea respectiva o masa de oameni mai mare decat ne asteptam, fara blog, fara facebook, ci de la masuta lui de 2 metri patrati, din studio. A zis si a facut. Nu-i dau numele. Cine stie “masuta”, stie despre cine este vorba. Si tot el a iesit si a protestat, de unul singur, in fata guvernului. Ca a facut-o pentru imagine, rating sau ce-o fi, a facut-o.

Nu vad un Moise Guran sa se duca la Ministerul de Finante cu pancarta in fata, miscand masa de plictisiti care-l urmaresc numai la tv.
Nu-o vad pe Loredana Groza cu pancarta in fata Guvernului pentru ca e impozitata excesiv pentru drepturile de autor.
Nici macar pe BUG Mafia nu-i mai vad sa cante impotriva sistemului, cu toate ca au pozat ani de zile ca baietii-anti-sistem.
Si exemplele pot continua cu bloggeri de renume la noi cu zeci de mii de simpatizanti.

Deci dragii mei formatori de opinie virtuala:

– E usor sa vorbim, mai greu sa facem. Daca n-ati invatat ca un formator de opinie daca vrea sa realizeze ceva in realitate trebuie sa iasa din casa si sa-si informeze audienta, atunci nu sunteti decat niste Carnati Pansati. Iar daca stiti ce trebuia facut si n-ati facut-o, nu sunteti decat niste LASI, Japite Ordinare demne de o tona de flegma.

In rest nu sunteti decat niste IMPOTENTI ! Civic vorbind evident.

PS: In seara in care s-a montat scena la Universitate, daca venea BUG Mafia si intrau primii pe scena, nu mai huiduia nimeni, nu mai pica nici o scena. Toti i-ar fi aplaudat, pentru ca si-ar fi indeplinit IN SFARSIT rolul anti-sistem si sa uneasca lumea. Si n-ar fi trebuit decat sa zica atat: “CINE E CU NOI STRIGAAAAAAAAAAAAA!!!” sau “BUCUREEEESTI, Sa sara-n aeeeeeeeeeer”. Dupa care puteau sa predea microfonul, faceau o baie de multime, le cresteau vanzarile de 100 de ori si plecau acasa. Ala ar fi fost rol de lider de opinie DEPLIN. Sa fii acolo cand este nevoie.

#COLECTIV