Hai la Adunare!

Pentru ca astazi, 21.11.2015 s-au facut 59, cei care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv. Nu pot spune decat ca astept cu teama si sper sa nu vina momentul in care se vor face 60. Sper sa se opreasca aici, definitiv.

Printre articolele trecutului romanesc, am dat de ceva frumos.

Ion Luca Caragiale intr-o scrisoare catre pretenului lui Alexandru Vlahuta:

Frate Vlahuță,

…….

Așadar, să nu ne mai facem inimă rea și spaimă gândindu-ne că lumea românească ar fi mai stricată decât altele. Nu, hotărât; neamul acesta nu e un neam stricat, e numai nefăcut încă; nu e pân’acum dospit cumsecade. E încă nelimpezit de mizeriile seculare sub care a mocnit cu junghetura frântă; încă nu crede în dreptate; încă nu poate scoate din sânu-i pe cine să-i poată comanda; încă nu știe de cine să asculte-fiindcă nu are deocamdată încredere în nimeni… Fript cu lapte, suflă și ‘n brânză. N’a ajuns să cumpănească bine ceea ce i se pune împotrivă; și astfel încă nu înțelege că în mâna lui ar sta să să-și îndrepteze soarta și să dispună apoi de ‘ntregul de ea-precum e drept și precum are să și fie odată.

…….

Să se prăpădească neamul românesc? Dar întoarcă-se Oltul și Muresul de-a’ndărătelea către obârșia lor în creerii munților Cicului, neamul românesc tot el, neam românesc va fi, lucrând cuminte, așteptând cu răbdare vremea când să dea și el culturii și civilizației europene concursul lui specific…”

Personal inca sunt afectat de evenimentul din Clubul Colectiv si voi mai fi multi ani. Nu o sa-mi iasa niciodata din cap imaginea unor oameni, copii, frati, surori, arsi de vii, ca niste sobolani, doar pentru ca sistemul a inchis ochii si nu a functionat pentru a-si proteja cetatenii.

Traind efectiv, zi de zi, intr-o tara in care trebuie mai mult sa te scufunzi si sa te strecori decat sa inoti si sa razbesti pentru ca dai la bras mai tare, nu am dezvoltat decat o ura nemarginita fata de tot ce-i mizer si direct/indirect orientat impotriva semenilor mei. Constientizez atat de profund faptul ca ceea ce ni se intampla pleaca de la cel mai mic gest de coruptie umana incat imi vine sa rup gura cu ranga oricui incalca orice norma de bun simt si de regula normala a societatii.

Care este visul dorinta pentru poporul din care fac parte ?

Sa defileze el de Ziua Nationala, iar Armata sa aplaude si nu invers cum am fost obisnuiti.

Numai asa va intelege Sistemul ca suntem toti, uniti, intr-o familie nationala. Ca ne aparam unii pe altii si ne pasa.

Si pentru ca a fost prima data cand am auzit galerii de fotbalisti in asentimentul strazii, mai spun atat:

“O dorinta sincera, Romania libera”

Hai la Adunare!