Derdelus

Nascut si crescut in Berceni am avut parte de o copilarie fix ca la tara. Pentru ca pe vremea aia masini canci, pietoni canci, mai multi copaci, lanul de porumb si animale salbatice.

Iarna eram invatati sa iesim la dat zapada in gradina, sa eliberam aleile, mai ales ca gardurile pline de zapada ofereau paza perfecta, tip Cazemata, pentru a arunca cu bulgari in trecatori sau autobuze :D

Da ma nene, am facut la cazemate si am aruncat la bulgari in autobuze de nu mai stiu. D-aia am frigiderul plin cu carne dintotdeauna :Ddesdelus

Dar ce misto era, fix inainte sa se inchida usile, zbaaaaaaaaaang un bulgare :)))) Ba chiar ne puneam sa nimerim geamurile mici deschise :))) Se mai auzeau injuraturi inbufnate dinauntru, dar cui pasa ? :))) Nu ne vedeau, eram dupa zapezi.

Cu sania ne agatam de masini sau autobuze si mergeam 2-3 statii tot asa. Bai frate, dar la ce pericol ne expuneam, inconstienti, dar defapt aia este viata, fara sa te gandesti la frica inainte de senzatie.

Pentru ca am un frate maaaaaaaaaare, mult mai mare. Atat de mare incat eram nevoit sa merg cu vlajganii la derdelus. Si ajungeam tocmai la Sala Polivalenta sus. Si de sus paaaaaaaaana jos ne dadeam in trenulet. Doamne ce viteza, ce senzatii. Canci masini, canci orice. Pana in Bulevardul Tineretului plonjam. Si ce frane punea frate-meu inainte de sosea. Dupa care o luam inapoi si de la capat.

Filmuletul de mai jos este de zilele trecute din localitatea Runcu, Dambovita. Si ma bucur sa vad ca acolo copii inca stiu ce-i aia distractie, mai ales iarna.

Multumesc pe aceasta cale celor care ne-au readus aminte de adevarata copilarie:

Pucioasa Veselă

Sursa Video: https://www.facebook.com/runcu.dambovita
Sat Silişte
— at Runcu, Dâmbovița.

Vizionare placuta si nu uitati, iarna adevarata nu este decat atunci cand poti face un om de zapada plecand de la un mic bulgare, rostogolit pana ajunge mamut si pana nu faci 2-3 cazemate sa te bati cu bulgari :))) Pe vremuri blocurile aveau gradini imense unde ne puteam juca, acum avem locuri de parcare :D