Cai putere

După secole de condus urban, rural, internațional concluzionez ca 130-150CP este intervalul de putere optim al unei mașini. In orice raport.

Tot ce depășește aceasta valoare se regăsește în paguba la nivel de buzunar, an de an, dar și în riscul neasumat defapt, pentru ca nimeni nu crede ca poate muri de la 10 cai in plus.

Daca vrei o mașină exclusiv de oraș, mai mult de 90CP nu vei folosi decât dacă te va trimite noaptea nevasta sa ii iei o înghețată de la 10km distanta și o poți calca. Sau dacă locuiești în Călărași si vrei neapărat să iei înghețată din București ca s-o calci și tu o data măcar, ca doar n-ai făcut credit auto pe 5 ani așa pt nimic; să simtă și trupul tau niște adrenalină.

Iar dacă o arzi numai pe extraurban nu vei avea ce face, cel puțin nu în România, cu mai mult de 150 decât dacă dai de altul cu 160+ și vreți să vă dați pentru ca suferiți de pula mica și creier de primată.

Pentru ca, sa fim serioși, ce nevoie ai in România de accelerare de la 0 la 100km/h in 3 secunde? Pai mori ba, in pula mea, din maxim 3 încercări, frate!
Hai ca la primele 2 eviți zidul sau stâlpul, dar tot dai de un canal sau groapă și pe urmă o să-ți dorești să fi fost accelerarea mai lină.

Și după, dauna totala, trebuie sa achiți creditul ăla, in morții lui.

Ca te năpădesc regretele ca ți-ai luat mașina SH veche e 7-10 ani,  3000cmc si 15.000 Euro din care 5000 euro numai pt navi, padele la “obraz” și guri de ventilare cromate, iar spoilerele au o buzita fina jos, pt a mângâia bordurile. Iar CASCO ăla era d-ala ieftin care nu îți acoperă teribilismul și cauciucurile SH.

Sau STAI! Ca nici nu ți-ai făcut CASCO, pentru ca mașina ta era nava spațială și tie nu ți se poate întâmpla nimic si ai considerat ca cu 1000 euro cat dădeai la CASCO mai bine iti serbezi ziua în BOA și îți pot admira bolidul și paznicii din Herăstrău.

Daca erai om, nu primata, mai puneai 2000 și îți luai o mașină nouă, cu garanție, CASCO adevărat și liniște în casă și buzunar.

După câțiva ani vei filosofa și îți vei da seama ca mașinile alea care au costat zeci de mii de euro la origine și le iei tu SH cu 15mii, nu sunt făcute pentru oameni ca tine, pentru ca nu sunt scumpe de întreținut și deținut, doar nu joci tu in liga aia, de oameni.

Gândește-te! Intre 130 și 150cp ai 0-100 in 8-10 secunde, timp de aprins o țigară, căutat un post de muzica preferat și savurat peisajul :))), iar in drum spre casa ai timp sa observi o trecere de pietoni, un semafor, un semn de circulație sau chiar o gura de canal.

Statistica spune ca (in medie) zilnic mor 7 oameni pe străzile din Romania. Deci luati-va mașini solide, cu cai putere frumoși și suficienti, multe stele NCAP și nu va grăbiți.

Ah și nu uitați de o camera pe bord! Va garantez ca va scăpa de multe neplăceri. Pt recomandări contactați-ma!

Viața e frumoasă și merită povestita și trăită!