Am descoperit un Cretinopat

Imi exercit dreptul de cetatean liber si imi exprim opinia conform credintei personale.

Avem urmatorul articol:

http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu–cristian-ghinea–ministrul-fondurilor-europene–exista-o-frica-fata-de-firmele-it-care-capuseaza-achizitiile-publice-422059

Nici bine nu incepi sa citesti articolul si-ti dai seama ca este o “reclama” la adresa acestui ministru si la cat de potent e el in vointa lui (pana in toamna cand va fi ras).

Dar sa trec la subiect.

cretinopat

Ca si “sudist”, adica cetatean care a locuit mai toata viata in Sudul Capitalei, m-am simtit “futut in gura” pe romaneste, de catre acest ministru.

Citez:
“Intrebare RL: Care sunt și când estimați fina­lizarea primelor mari proiecte realizate prin noul cadru financiar?

Raspuns Ministru: Pot face o scurtă enumerare: linia de cale ferată Curtici-Simeria, metroul către Otopeni, care va asigura nu numai legătura oraşului cu aeroportul, ci şi dezvoltarea zonei respective, locuitorii din Otopeni putând să ajungă mai repede în oraş.” STOP AICI!

Pai bine ma BULANGIULE care probabil toata viata ai locuit prin nordul capitalei, cum puli belite de balaur roz in coada si alb in talpa poti spune tu asa … smechereste … ca locuitorii din Otopeni, saracii, n-au acces la oras? Zona de nord nu este dezvoltata?

Pai bine ma BULANGIULE, care probabil toata viata n-ai stat 2 ore pe Centura Bucurestiului numai ca sa-l traversezi, cum poti sa spui ca Metroul catre Otopeni este o prioritate si ca zona aia nu e dezvoltata?

In primul rand, BULANGIULE, te anunt ca in Nordul Capitalei si-au construit case si locuiesc toti aia care s-au imbogatit de pe urma amaratilor si care acum invart toate afacerile importante ale tarii. Cum ar fi sa zici ca Sos Nordului este zona defavorizata?

Dar sa revin…

Bai BULANGIULE, te anunt ca in 2010, Premierul de atunci ,Victor Slobozel Ponta si pretenul de partid Sorin Belescu Oprescu, au dat tura de oras promitand poduri. DA bai BULANGIULE, PODURI, peste Centura la Domnesti, Berceni si Popesti. Adica ultimele 3 noduri de acces in/din Bucuresti uitate voit in favoarea nordului.

Ba mai mult, BULANGIULE, au promis tot in 2010 inclusiv Centura Bucurestiului pe 4 benzi. Stii in ce stadiu se afla Centura Bucurestiului, intre Militari si Autostrada Soarelui? Nu stii.

Acum te intreb eu pe tine, ministrule care probabil n-ai calcat in viata ta prin cartiere sau la periferii, de ce te bagi tu in treburi administrative ale acestei Capitale pseudo-europene? De ce faci tu afirmatii de mare organizator de oras cand se pare ca delirezi?

Eu de cand locuiesc in orasul asta n-am vazut un proiect cat o flegma care sa dureze mai putin de 6 ani, in care sa intre zeci de milioane de euro, pe care tot noi si copii nostri vom fi fortati sa-i dam inapoi la mUE. Da BULANGIULE! Tot din fonduri s-a inceput si Pasajul de la Piata Sudului si in loc sa fie gata in Martie 2016 ne-au anuntat liderii ca va fi gata in Decembrie 2018. Da BULANGIULE, minim 5 ani pentru o flegma pe care probabil danezii o faceau in 60 de zile.

In rest, BULANGIULE, te invit vinerea, intre orele 17 si 19 sa parcurgi Centura Bucurestiului in prima faza intre Militari si Domnesti, iar pe urma intre Glina si Popesti, dupa care poti continua intre Popesti si Berceni. Ca sa vezi si tu cu ochii tai, BULANGIULE, cum e sa-ti pierzi jumatate de zi si jumatate de rezervor pe drumuri care ar fi trebuit sa insemne 10-20 minute. Sa tragi linie la sfarsitul lunii si sa vezi ca 1/4 din luna ai petrecut-o la coada.

Apropo, BULANGIULE, stiai ca exista o Sosea numita Prelungirea Ghengea, cu cate o (1) banda pe sens? La iesirea si intrarea in CAPITALA pulii ? Dar de Soseaua Berceni, ai auzit BULANGIULE? Identic precum Prelungirea Ghengea, 1 banda pe sens.

Si stai asa, cum adica? Nici pe noile finantari Capitala nu va avea o centura pe 4 benzi? BAI NENE, suntem in 2016, nu in 1916 ! ! !

Hai sa-ti zic ceva foarte tare, BULANGIULE! Daca insumezi toate minutele pierdute in trafic de catre soferii care parcurg zilnic Berceni si Ghengea, realizezi ca nu sunt ore, nici zile, ci SECOLE pierdute in fiecare zi, de catre noi astia care va platim voua salariile. Iar daca le aduni pe toate dintr-un an, te intorci in timp la BingBang.

Futu-va-n gura de realizati!

 

 

 

 

 

Dictionar explicativ: Cuvantul “BULANGIU” este folosit ca un alint, prin care este dojenit individul caruia ii este adresat. :D