Category Archives: Reclame

De tot felul, din orice domeniu, pe tot ce pun mana si pot sa desfiintez

Caru cu Bere – sau cum sa iei o teapa de 100 Euro

Salutări conducerii, pentru ca probabil nu știu ce se întâmplă în ograda de ceva vreme. Iar daca stiu, atunci sa crape zidul!

Am sa incep prin a justifica cele 2 stele pe care le-am dat in review-ul de pe Google:

1 stea pentru locație și amenajare.

1 stea pentru servire.

Iar acum ceea ce strica aceasta locație, ca și Pescărușul (celălalt restaurant din grup): Continue reading Caru cu Bere – sau cum sa iei o teapa de 100 Euro

Sa ne pisam pe George de la BCR

Daca nu ati aflat, BCR a lansat noul internet banking, cel mai destept, cel mai frumos, cel mai bengos si pe care l-au numit “George”.

Atat i-a dus capul, sa apeleze la spiritul national si sa-i dea un nume comun, precum George.

Personal nu cunosc nici un George prost, tampit sau bulangiu.

In cazul BCR este si bulangiu si prost si tampit, in special pentru ca este un tepar nenorocit, precum ne-am obisnuit din strategiile BCR.

Am intrat si eu in internet bankingul George de la BCR si am navigat pe ici pe colo stiind ca nu exista nimic frumos fara ceva gaunos, in special in Romania.
Am descoperit ca au “produse noi” si am zis “Hai ma sa-mi fac si eu un cont de Economii, ca scrie ca e GRATUIT”.

Si nu mare mi-a fost mirarea sa observ ca presimtirile mele legate de tot ce vine de la aceasta institutie este un complex de bullshit-uri.

Banuiesc ca firma mama, Erste nu are practici d-astea in Austria, altfel erau fututi in gura la propriu, ca la figurat nu prea merge la germanici.

Si iata ce-am observat cand am ales sa-mi fac cont de Economii GRATUIT de la BCR:

Pentru reclama mincinoasa si pentru ca vreti 4 lei / luna pentru contul de economii nu mai bine facem altceva ? Va puneti in genunchi si v-o trag la muie. Promit ca e GRATIS !

Astia au trecut de la stadiul de comunisti la capitalisti fomisti.

In rest sa ne pisam pe George de la BCR, pentru ca-i fardat, coafat si parfumat mai ceva ca o curva penala din Bangkok.

Na si confirmarea, pentru ca zice asta de fiecare data cand dai un click::

FTVNGT

Mancare eftina

Din cauza conflictului tacit pe care il am cu restaurantele scumpe din Bucuresti am ajuns sa mananc prin campusuri universitare. Rationamentul este simplu: mancare proaspata zi de zi, nu congelata seara si dezghetata ziua, facuta pt studenti si cadre didactice. In plus, daca este cantina Universitatii, nu a vreunui acolit al decanului sau rectorulii, atunci treaba devine interesanta, pentru ca preturile sunt foarte mici.

Adica dupa zeci de ani de pompat miliarde in restaurante, sa mananc felul 1, felul 2 si desert cu 10 Lei mi se pare o revelatie. Si m-am saturat. Si nu sunt vreun viezure de 50kg :).

In trecut mai ajugeam prin unitati militare unde deasemenea mancarea la cantina era ieftina, dar s-au cam limitat doar la angajatii proprii si necesita efort sa intri zi de zi.

Asa ca sa traiasca Universitatile si studentii din noi care vor ieftin si bun :D

Sa moara Ancuta din Busteni

V-am mai povestit vreodata ca sunt ca un magnet pentru restaurantele proaste?

Experienta weekend-ului ce a trecut este strans legata de radacinile noastre romanesti si de Ancuta.

Ancuta avea o Casa si s-a hotarat sa dea de mancare trecatorilor, asa ca si-a spanzurat bunicii, si-a aruncat de pe munte toate rudele si s-a trezit mostenitoare la drumul principal, in Busteni.

Asa ca a transformat caminul parintesc in “Casa Ancutei”. Restaurant cu specific romanesc in Busteni. Continue reading Sa moara Ancuta din Busteni

PrioriPROST

siglaEu sunt un Patriot. Caut mereu ultima farama lasata de un stat si incerc s-o ridic in slavi pana pica in moricla. Pentru ca tot ce-i romanesc, romanesc moare, indiferent cata stiinta ai baga in curu-i.

Dupa proasta experienta cu Porumbelul Curier (8 zile pana s-a intors un ramburs), am zis sa incerc un Nou serviciu, pur romanesc, national si cu istorie. Continue reading PrioriPROST

FAN Courier – Oriunde cu crapaturi

FAN Courier este o companie (100% romaneasca) de curierat. Dar asta stie deja toata lumea.FanCurier

Ce nu stie toata lumea este ca aceasta companie romaneasca de curierat se cam pisa pe clientii ei.

Daca business-ul cu plicurile (la care ar fi buni si niste muncitori necalificati) merge bine si tot ce NU este pachet se livreaza in siguranta, pe partea cealalta, a coletelor, treaba sta diferit.

In urma cu mai bine de 1 an un prieten bun se plangea ca toate coletele pe care i le aducea FAN Courierul erau deteriorate. Si nu transporta cartofi, ci scule foarte scumpe, fragile. Pana cand omului i s-a luat si le-a cerut despagubiri. Ca a ramas cu ochii in soare si ca FAN Courier face totul posibil sa nu te despagubeasca, e o intreaga poveste.

Agentii lor de pe teren sunt train-uiti special sa nu completeze fise de reclamatii, incearca sa scape cat mai repede de colet. Pentru ca daca a plecat si tu nu ai completat acel formular de reclamatie, ADIOS. Iar FAN-ul va spune “de unde stim noi ca nu l-ati distrus Dvs si pe urma l-ati reclamat?”. Tocmai sa se acopere unii pe ceilalti.

Recent am fost la unul dintre sediile lor deschise pentru a colecta marfa. Nu mai trebuie sa astepti curierul sa vina sa-ti ridice pachetul, te duci si STAI LA COADA, pentru ca este doar un pamfilica la ghiseu si el centreaza si tot el da cu capul.

Problema a aparut cand i-am pus coletul mare pe tejghea, ambalat corespunzator si pamfilica imi zice “pai trebuie desfacut coletul, de unde stim noi ca nu trimiteti caramizi?”.

La care raspunsul meu a fost: “Frate, trimit colet cu verificare, daca trimit caramizi mi-l trimite inapoi, voi tot va luati banii pe transport”.

Se uita la mine ca prostul, nu stia cum sa o scoata. Si imi zice:
– “Pai daca trimiteti altceva si pe urma spuneti ca nu ati trimis acel ceva imi taie mie din salariu ca nu am verificat coletul”

Si eu ii raspund:

– Continutul coletului este un laptop de 20.000 Euro, este SIGILAT, daca-l desfac pierd jumatate din valoare, imi plateste FAN Courierul diferenta ?

PAUZA TOTALA. S-a blocat. Nu se astepta la asta.

Si imi zice: “Puteti sa NU alegeti FAN Courier si sa mergeti in alta parte, la noi asta e politica”.

NOAPTEA MINTII

Discutia a escaladat pana cand i-am cerut sa imi arate pe site sau la ghiseul lor UNDE SCRIE ca toate coletele se desfac, se desigileaza si se verifica la tejghea ? Pentru ca jumatatea de ora pe care am petrecut-o la coada COSTA si imi vreau banii pe acel timp irosit pe incompetenta si neprofesionalismul lor.

Si se duce pamfilica al meu la un panou sa caute el pe hartiile alea pe acolo una alta si sa-mi arate mie ca scrie undeva de desigilatul coletelor.

Concluzia ? VAI STEAUA LOR

Se vede de la 1 km ca este o afacere Romaneasca, ce merge din inertie, condusa Romaneste.

Cand ajungi la ditamai anvergura, ca si companie, si nu-ti permiti sa-ti cumperi SCANERE pentru colete ?

Si pui clientii sa le desfaca ? ESTI RETARD bai patronule!

IN PLUS sa nu incercati sa asigurati coletele pentru mai mult de 200-300 lei ca veti vedea ce inseamna tevatura.

Ia ca faza amuzanta: Dau de unul de-al lor de pe teren si-l intreb: “Auzi, cum trimit si eu un colet de 2-3000 euro cu asigurare?” Si imi raspunde: “Mai bine va intalniti cu persoana careia i-l vindeti” :)))))))))))))))

Poate daca ajung in sapa de lemn realizeaza unde au gresit atunci cand au preferat sa nu simplifice experienta clientilor.

Va doresc multe tepe de la FAN Courier!

PS: Aviz amatorilor care fac afaceri prin curierat: aveti grija ca fiscul solicita periodic rapoarte de la ei cu clientii care fac tranzactii peste un anumit plafon. Iar nimeni nu se poate opune, pentru ca atunci cand trimiteti ceva cu ei acceptati termenii si conditiile lor, implicit ca datele voastre sa fie “pasate” cui le cer (legal).

Optishpe by Manele

Sambata (23) seara, cald, frumos, vreme buna de iesit undeva la o terasa, o bauta, ceva misto. 18logo

Am ales sa mergem undeva unde stiam ca este frumos si am avut “noroc”.

Am ales sa mergem la restaurantul numit 18 Lounge sau 18 by Embassy, cel de la etajul 18 al geamanului din stanga de la Casa Scanteii (Pta pseudoPresei).

Locatia este misto, pacat ca-i e patronata (mai nou) de cocalari-manelari-jmenari-Ari.

Arii de mai sus detin vreo 7 locatii ca cea de sus, si toate “by Embassy”. Unele dintre ele inca-si pastreaza prestigiul, meniul, servirea si imaginea. Probabil ca angajatii de acolo sunt alesi mai atent.

Dar sa trec peste rautacisme :p.

Am ajuns in locatia cu pricina, ora 21 + ceva, fara rezervare, cu toate ca stiam ca acolo daca te duci fara rezervare nu prea gasesti liber. Feeling-ul mi-a zis ca voi gasi. Ne-a intampinat fata de serviciu, cum se practica, am facut o mica gluma pe seama rezervarii si “puff” s-a gasit o masa chiar la terasa, afara. “Super” am zis, exact ceea ce vroiam.

Si strabatem tot restaurantul, printre mese, printre oameni, ne scanam, ne rescanam, ne printam, ne adulmecam si pe urma ne ignoram. Fraza asta e inutila in acest context, dar asta e realitatea. Parca suntem toti Supermani de ne scanam pana la paru dintre fese, cautam acarienii. Next.

Ajungem intr-un final, dupa “sute de metri”, la masuta cea micuta si draguta. Frumos, aer curat, lume civilizata, momentan.

Deobicei cand intri intr-o locatie nu-ti dai seama de atmosfera pana nu te asezi undeva si petreci 2-3 minute sa simti atmosfera.

Dupa 2-3 minute am inceput sa simtim si noi atmosfera care, in cazul de fata, se concretiza cu “pula mea”, “morii ma-sii”, “m-am imbatat” si rasete de complezenta.

Da, langa noi era o masa de corporatisti obositi. Saracii, ma uitam pe fetele celor care radeau la glumele de rahat tip “Cafe Deko” ale unui coleg putin mai mult pilit. Erau amuzati si scarbiti in acelasi timp.

Am remarcat ca pe toata terasa eram vreo 7-8 barbati la vreo 35 de femei.

Din fire eu ma uit urat pe cei care fac d-astea, in locatii de acest gen, ca sa se simta, daca nu cei cu pricina, atunci cei de pe langa.

La un moment dat, dupa vreo 20 de minute de cand ne-am asezat la masa, apare si agariciul cu pricina, ospatarul 18.

Ma uit urat pe el si-i spun: “Te rog frumos sa faci ceva cu persoanele astea, atrage-le atentia sau spune-le sa lase tonul mai jos, pentru ca sunt galagiosi si vorbesc urat”.

Raspunsul Ospatarului 18: “Pai ce sa le zic?” si se tot uita in alta directie decat la mine, evitandu-ma evident.

Replic eu: “Prietene, suntem in restaurant si ne simtim prost, sunt cateva zeci de femei aici si se aude numai “pula, morti si d-astea”. Daca nu va faceti voi ordine in ograda voastra, iau scaunul asta si arunc cu el dupa ei si iti garantez ca se face liniste.

Raspunsul Ospatarului 19: “Heh, Dvs faceti ce vreti”. In gandul meu “Ba ejti nebun? La tine in casa fac eu ce vreau? Pai te dau afara si-i iau la bataie pe astia”.

Majoritatea de la masa cu pricina s-au sesizat deja ca era vorba despre ei pentru ca ma uitam urat la ei si au inceput sa se imbrace.

Intretimp ne-am mutat la alta masa si pana ne-am asezat s-au evaporat.

Nu are importanta daca s-au pus in miscare datorita mie si nici nu ar fi fost sanatos sa zboare scaune pe acolo.

Este trist ca intr-o locatie ca asta se intampla faze d-astea si ca patronii impreuna cu ospatarii NU PREVIN asemenea situatii.

Ba mai mult, la sfarsit mi s-a lasat un biletel de feedback pe care scrie “Help us to servce you better!”.

Pai le-am lasat feedback, iata-l:

 

feedback - 18lounge

Acestui restaurant, care intr-o clipa a devenit BODEGA datorita unui ospatar, i-as recomanda sa-si reconsidere politica si atitudinea vis-a-vis de clientii galagiosi si nesimtiti. Deasemenea ar putea sa mai lucreze la atitudinea ospatarilor, care evident uneori nu atrag atentia de teama ca nu-si mai iau spaga mare. Iar asta se rasfrange tot asupra imaginii restaurantului si a patronilor acestuia, care intr-o clipa au devenit niste bodegari.

Pentru un restaurant care produce pe zi 300 – 500 milioane lei (vechi) cred ca este penibil sa ai ospatari atarnache si sefi de salon care nu remarca ce se intampla in ograda lor. Pentru ca pe toata perioada sederii acolo seful de sala nu a trecut pe acolo sa se asigure ca totul este ok. Asa se face cand vrei sa lasi impresie buna. In plus ospatarul nici n-a schitat vreun gest sa-l cheme pe seful de sala. Clientii tac, dar observa lucrurile bune si revin. La fel cum lucrurile ne-bune sunt trecute pe hartiuta de feedback si sunt mai nou raspandite pe internet sa INVETE si lumea cum se face sau NU.

Vreti sa invatati cum se face ? Dati o tura prin NOMAD Skybar. Târtanilor !

IMPORTANT este un lucru: Nu acceptati niciodata sa fiti injositi si nu tolerati ceea ce nu va place! Niciodata! Cum zice Moga: “Pe banii mei, pe barba mea”. Iar daca nu puteti face nimic sa se indrepte situatia, pur si simplu aveti libertatea sa va ridicati, sa plecati si sa lasati in urma mizeria ce v-ar fi patat. Fara nervi, fara scandal, fara discutii.

Baestiprost Cafe

Bemoelle Cafe fosta Blues CafeIntroducere:

“Bemolle Cafe, o cafenea care iese in evidenta prin designul asemanator unei cafenele pariziene in stil art nouveau cu ornamente decorative inspirate din arta, visele si emotiile pariziene este  situata in Pasajul Villacrosse-Macca din Centrul Vechi al Bucurestiului, intr-o zona plina de povesti, istorii, mituri urbane si muzica. Aici avem dovada ca micile alei din Centrul Vechi sunt demne de frecventat nu doar vara, cand sunt pline cu mese. In pasaj e o vara continua, un loc ferit de vant si intemperii, unde indiferent de anotimp te simti bine, fumezi o narghilea, bei un ceai, un cocktail si viata e roz, nu?  wink ;)

Cu totii stim o poveste despre istoria Bucurestiului. Aici la Bemolle, istoria se scrie iar si iar, cu noi, cu voi, cu muzica buna, impreuna…” (sursa bemollecafe.ro)

Nu uitati wink-ul de la finalul primului paragraf, este important.

Am vizitat aceasta cafenea ieri, 25.04.2015 si am observat ca nu se mai numea ca anu trecut Blues Cafe, dar na, lupul isi mai schimba blana, dar naravul ba. Astea sunt manevre contabilicesti cu schimbari de nume si alte panarame fiscale. Treaba lor.

Patronul acelasi. Camasa alba, pantaloni negri, aranjat si plimbandu-se mereu printre scaune sa verifice mersul “trenului”. Ba chiar te pofteste la masa si face loc pt tine daca e mai gol pe acolo si nu are clienti.

Ne asezam la masa. Comandam o narghilea standard (17 Lei), fara ifose si intrebam daca se poate face “cu lapte”. Chelnerita ne confirma ca “sigur, se poate”. Bun, atunci vrem si noi una.

Timpul petrecut acolo a fost umplut de niste muncitori cu o platforma tip foarfeca ce se ridicau si coborau cu ea parca in batjocura. Beep-beep-beep 60 de minute. FMM. Personal cred ca verificau rahatul porumbeilor care nu cazuse jos si  le faceau analizele. Probabil primaria Bucurestiului a devenit interesata si de sanatatea porumbeilor bucuresteni. Speram sa nu devina prea cacaciosi ca atunci vom fi toti targetati si nu vrea nimeni in incident armat cu porumbeii Villacrosse. Next.

Momentul notei de plata. Printre toate cele de acolo observ tiparita o linie Magnifica:

LAPTE: 4 X 250ML: 4 X 8 LEI = 32 LEI

Eu eram contrariat. Cine P..A MEA a baut 4 cani de lapte la masa noastra ?

A venit nota, am platit fiecare ce a consumat si cand apare o chelnerita o intrebam ce-i cu laptele ala.

Raspuns: “Pai este laptele de la narghilea”.

In gandul meu “sa moara ma-ta, ai turnat tu de 4 ori a cate 250ml lapte in container si ai si batut pe casa ?”

Intretimp apare patronul care da sa ridice banii si-i fac semn ca vreau sa-i zic ceva si-l intreb: “32 lei UN LITRU DE LAPTE? Bai nene, TREIZECI SI DOI DE LEI UN LITRU DE LAPTE ?”

Si-mi zice: “Pai stiti ca in josul paginii scrie acolo despre lapte si pretul”.

Ii mai zic atat: “Pe viitor invatati-va oamenii sa mentioneze ca este alt pret cand apare laptele, ca nu e vorba de bani, ci de PRINCIPIU”.

El se uita la mine cu o fata de retard si imi zice ca “daca vreti il putem scoate de pe nota”, zambitor de-mi venea sa-i bag 2 carbuni de narghilea in ochi.

Auzi bai nene ma ia pe mine cu Stelute si Punctulete scrise cu minuscule ? Ce facem aici, contract cu banca ?

A incercat el sa ma abureasca cu un rahat “ca si el a fost undeva si i s-a intamplat la fel…..”. WHA ? Ba ej’ prost ? Pai daca tu te-ai ars in alte parti fix asta ai invatat sa faci cu clientii tai ? Boule! Romanule! Ghertoiule! Meltean Prost de Villacrosse.

Asadar, narghileaua la Bemuielle Cafe costa 50 lei daca ceri lapte.

Dar cine stie, “poate era lapte MULS din tatele chelneritelor”, vorba unei prietene.

Cu siguranta nu ne-a pus nici Napolact si nici lapte de la tata vacii nu era pentru ca nu se simtea deloc la narghilea. Si o zic din postura de fumator de narghilea de pe vremea lui Decebal. Deci ne-a pus o pisoarca de lapte UHT luat de prin hipermarketuri, care costa 2.9Lei / litru. Asta daca nu o fi lapte praf, care cu o lingurita albesti si 2 litri de apa. Deci astia au spart piata cu adaosul lor comercial. Mai exact 1000%.

Intr-adevar, cum zice si in descriere, istoria se rescrie iar si iar la ei acolo, doar ca o fac cu mizerii.

Iar daca patronul va citi vreodata aceste randuri sa stie un lucru: va da de unul atat de destept incat va consuma de cateva milioane si il va face sa-i ofere pe gratis, tot.

Va urez sa Nufitiprosti ca mine si sa va uitati pana si in meniurile restaurantelor dupa Stelute si “erate” in josul paginilor. wink ;)

O alta experienta gasiti si aici:
http://www.dianaduca.ro/culmea-nesimtirii-sau-ceaiul-de-70-de-lei-de-la-bemolle-cafe/

Carturesti Inside

Pentru a nu deveni plictisitor si pentru ca s-a facut suficienta publicitate acestei locatii deosebite (ca si arhitectura – design), ma limitez … oarecum:

1. Felicitari celor care au investit si au readus la lumina o mica firimitura din centrul vechi.

2. Felicitari PR-ului ca a stiut sa promoveze aceasta locatie la rang de Mall

3. Felicitari tinerilor care au inteles ca cu cat e mai scumpa o carte cu atat le poate pasa mai putin de ea.

Nu te poti astepta in epoca tehnologiei sa atragi tineretul sa-ti dea 200 lei pe o carte pe care o poate citi gratis pe internet sau o gaseste la o alta librarie la un sfert de pret.

Deci cu siguranta targetul acestei locatii este nostalgicul trecut de 30 de ani care a fost crescut si educat cu hartia in palme.

Ce pot spune despre imaginile de mai jos ? Sunt prea sugestive. Asta este atitudinea unui tanar nevinovat in raport cu arta pe care nu o intelege, dar constientizeaza ca e prea … scumpa. O viziteaza, o impregneaza cu parfum si dupa cateva ore (chiar si fara Cola in fata) pleaca. Da check-in si zice “been there, done that”. O porcarie plictisitoare. Pentru ca la urma urmei este plictisitor. Cel mult poti merge la ultimul nivel, sezi la cafenea, bei ceva scump si pleci. E bine ca nu se fumeaza. Cumva contrar foamei in gat a patronilor, pentru ca fumatorii sunt cei numerosi si cei care consuma cel mai mult. Personal le recomand sa traga planseu de sticla la ultimul nivel si sa dea drumul la fumatorie. Nu ar conta ca ar fi cafeaua de 1 deget cca 20 lei. Pelerinajul atrage intotdeauna atat fanatici cat si imbecili.

carturesti-inside-1 carturesti-inside-2 carturesti-inside-3 carturesti-inside-4 carturesti-inside-5 carturesti-inside-6