Sameday

Curierat – Modalitati corecte de ambalare

Recent am incheiat un contract cu Sameday si pentru ca mi-au pus la dispozitie o documentatie intreaga pentru a ma pregati temeinic in vederea trimiterii coletelor, am zis sa impartasesc cu tot romulanu aceasta informatie, pentru ca multi e prosti, multi dau cu presupusul, multi cred ca stiu si pana la urma tot prosti ramane. Ashe.

1. Marfuri fragile/casante

1.1. Sticlarie/geamuri/ceramica/lichide

Ambalaj de lemn, umplut cu polistiren sau alt material protector. A se mentiona pe colet „FRAGIL” si semn sens pozitionare. Sa poata suporta o cadere de la 80 cm pe diagonala.

ATENTIE! Etichetarea cu ”Fragil” nu asigura ambalarea necorespunzatoare. Bunurile fragile trebuie plasate in centrul coletului, fara ca articolele sa intre in contact intre ele.

1.2. Cabine dus/TV/ Plita sticla/Chiuveta ceramica

Ambalaj de lemn, umplut cu polistiren sau alt material protector. A se mentiona pe colet „FRAGIL”. Sa poata suporta o cadere de la 80 cm pe diagonala. ATENTIE! Etichetarea cu ”Fragil” nu asigura ambalarea necorespunzatoare. Bunurile fragile trebuie plasate in centrul coletului, fara ca articolele sa intre in contact intre ele.

1.3. Electrocasnice

Protectie din polistiren pe toate lateralele, folie si cutie de carton / ambalaj original producator.

1.4. Electronice

Ambalaj de carton, umplut cu polistiren, folie cu bule. Sa poata suporta o cadere de la 80 cm pe diagonala. A se mentiona pe colet „FRAGIL”, daca este cazul. ATENTIE! Etichetarea cu ”Fragil” nu asigura ambalarea necorespunzatoare.

1.5.  Tablouri / Gravuri

Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren sau alt material protector si folie cu bule. Se mentioneaza „FRAGIL ”. Este important sa suporte o cadere de la 80 cm pe diagonala. Atentie! Doar tablouri si gravuri care nu intra in categoria „Bunuri interzise la transport”. Etichetarea cu ”Fragil” nu asigura ambalarea necorespunzatoare.

1.6. Instrumente muzicale/ DVD-uri/Cd-uri/ Piese auto

Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren sau alt material protector si folie cu bule. Se mentioneaza „FRAGIL ” si semn cu sens de pozitionare. Este important sa suporte o cadere de la 80 cm pe diagonala. Etichetarea cu ”Fragil” nu asigura ambalarea necorespunzatoare.

1.7. Cutii sau recipiente cu risc de spargere in timpul manipularii

Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren sau alt material protector si folie cu bule. Se mentioneaza „FRAGIL ” si semn sens pozitionare (obligatoriu). Este important sa suporte o cadere de la 80 cm pe diagonala. Etichetarea cu ”Fragil” nu asigura ambalarea necorespunzatoare.

1.8. Tiparituri (cataloage, pliante, potere, mape)

Ambalaj (cutie/tub) de plastic, carton sau lemn, protejat cu polistiren.

2. Alte marfuri

2.1. Anvelope

Produsul sa fie protejat cu folie pe toata suprafata, asigurand astfel produsul de transport

2.2. Jante (sau genti cum zice unii)

Ambalaj de carton si folie cu bule pe toata suprafata produsului

2.3. Saltele

Folie sau sac de rafie cu manere pentru manipulare pe perioada transportului

2.4. Hrana animala

Ambalaj de lemn sau carton presat, umplut cu polistiren sau alt material protector si folie cu bule. Se mentioneaza „FRAGIL ”. Este important sa suporte o cadere de la 80 cm pe diagonala. Etichetarea cu ”Fragil” nu asigura ambalarea necorespunzatoare.

2.5. Plasa de sarma / gard rulat/ gazon artificial/ porti metalice

Ambalat in folie cu bule si cutie carton pe toata suprafata produsului.

2.6. Mobila

Ambalaj de carton si coltare din carton presat, folie cu bule pe toata suprafata produsului si protectie de polistiren pe la colturi.

2.7. Piese mobilier (scaune)

Ambalaj de carton si folie cu bule pe toata suprafata produsului

2.8. Plante

Ambalaj din lemn sau carton presat. A se mentiona pe colet ”Fragil – plante” pentru livrare speciala si semn cu sens pozitionare (obligatoriu).

Important!!

*Pentru sigilarea cutiilor de carton este necesara folosirea benzii adezive .
* Ambajul trebuie sa fie rezistent pentru a asigura greutatea produsului .


Cu alte cuvinte, astea sunt standardele impuse si de toata industria de productie pentru ambalarea si transportul produselor. Nu s-a trezit ieri un patronas de firma de transport sau fabricuta sa faca el regulile astea, ci sunt discutate, catalogate si promovate peste tot dupa niste standarde de protectie.

Ca romanul si altul ca el din tari pline de papuasi fac cum ii rupe capul, e alta poveste. Dar uite asa mai invatam una alta.

Si sa vedem ce zice industria si despre ce nu se accepta la livrare prin firme de curierat:

Bunuri Interzise si/sau restrictionate de la colectare, sortare, transport si livrare

Bunuri cu valoare speciala Metale pretioase (aur/argint), bijuterii veritabile, pietre pretioase, perle veritabile, antichitati, lucrari de arta, tablouri, blanuri, covoare, lingouri de aur, icoane, monede de colectie, etc.
Instrumente de negociere Bani, documente de valoare, acte originale, titluri de valoare, credite, cecuri sau certificate de valoare similare,  bonuri de masa, instrumente de plata necompletate (OP, CEC,BO), Timbre/banderole fiscale
Arme de foc Complete sau parti, imitatii, Air Soft, munitie
Teste de laborator Analize sau organe umane
Vietuitoare Animale, pesti, pasari, insecte, viermi, etc.
Explozivi Incarcaturi explozive, artificii, baterii reciclate
Droguri Plante halucinogene si/sau plante etnobotanice
Sticla Geamuri, parbrize auto, panouri solare, acvarii si terarii etc.
Utilaje agricole Tractor arabil, lama de zapada, plug arabil, pubele urbane sortatoare deseu, etc.
Unele categorii sunt reglementate de legislatie.

Categorii eligibile pentru livrare

Categorie Subcategorii
Bricolaje Articole de gradina si gradinarit, betoniera, roaba, gard rulat, gratare, toate in conformitate cu dimensiunile agreate de livrator
Sanitare Articole sanitare si sisteme de incalzire, in conformitate cu dimensiunile agreate de livrator
Textile Haine, articole de casa (bucatarie, baie, camera)
Electrocasnice mari Masini de spalat rufe/vase, uscatoare de rufe, umidificatoare, aparate de incalzire, calorifere,  etc.
Electrocasnice mici, produse electronice si IT Laptopuri, televizoare, CD playere, casti, componente PC, telefoane, drone, ceasuri, camere video, aparate foto, instrumente muzicale,  proiectoare, home cinema, aspiratoare, masina paine, chiuveta, hota, plita, cuptor, imprimante si consumabile, servere, sisteme supraveghere, routere, produse periferice (mouse,tastatura)etc.
Accesorii Genti, potofele, rucac, incaltaminte, trolere,
Carti si bauturi Carti, carti audio, manuale, cafea, ceaiuri, articole de scoala, instrumente de scriere, lichide imbuteliate  ambalate corespunzator, etc.
Articole si materiale de constructie Usi, geamuri, articole feronerie, articole hidroizolare si termoizolare, sisteme drenaj, placi decorative, etc.
Auto GPS, huse auto, kit profesional pentru curatare, ulei motor, piese de schimb, stergatoare, aditivi, anvelope si jante auto, etc.
Ingrijre personala Creme, parfumuri, produse make-up, truse ingrijire, uscator par, epilator, aparat de tuns, articole de igiena etc.
Articole copii Scutece, set ingrijire personala, haine si incaltaminte, saltele, lenjerie si mobilier (patut demontat), carucioare, jucarii interior/exterior, accesorii ingrijire copil, casute gradina, leagane, etc.
Articole sportive Biciclete (demontate), accesorii ciclism, banda alergat, articole fitness si accesorii, corturi, saci de dormit, articole alpinism, etc.
Mobilier Corpuri mobila, saltele rulate, birou
Decoratiuni interioare/exterioare Lustre, becuri, vesela, articole servire, lampa de exterior, instrumente gatit, etc.
Asigurari Asigurari RCA, calatorie, etc.
PetShop articole cosmetica, accesorii pentru hranire, produse dresaj, mobilier, jucarii, hrana, articole imbracaminte si igiena, etc.
Altele suplimente nutritive, produse optica, plante (ambalate corespunzator), detergenti si elemente curatenie

Tot ce aveti nevoie pentru a ambala produse destinate transportului prin curierat gasiti in cel mai apropiat magazin de bricolaj. Sau demontati-va mobila din casa, luati cartoane si scotch si rezolvati. Si asa daca tineti prea mult lemn in casa arde mai repede :D

Ma pupati!